mandag den 7. januar 2013

Selvportræt med dyr

Opgave:
Tegn et selvportræt ved at kigge i spejl.
Vælg et dyr du vil tegne ind i dit selvportræt, en daimon/ et sjæledyr. Tegn dette med blyant på et andet papir. Tegn selvportrættet og dyret over på hver sin overhead. Læg dem oveni hinanden og lad billederne smelte sammen. Tegn det samlede billede op med blyant på brunt papir. Arbejd videre med farvekridt (Caran Dache, vand, tusj, sovsekulør).

Katten
Huskatten fik sit latinske navn Felis Catus i 1758 og er en underart af vildkatten.
Tamkatten er et lille, tæmmet, kødædende pattedyr.
Katte har stærke, fleksible kroppe, hurtige reflekser, skarpe tilbagetrækkelige klør og tænder beregnet til at dræbe bytte. Katte bruger deres præcise hørelse og evne til at se i næsten totalt mørke til at finde bytte i tusmørke. Katte kan høre lyde der er så lave, at mennesker ikke kan, og også lyde der er højere end mennesker kan høre. Katte lugter også meget bedre end mennesker. Selv om katte jager alene, er de sociale dyr.
I mange gamle religioner troede man, at katte var ophøjede sjæle, følgesvende eller vejledere for mennesker.
I Japan er maneki-neko en kat, der er symbol på held.
I nordisk mytologi ses Freja ofte afbildet på en stridsvogn trukket af katte.
Mange kulturer har overtro forbundet med katte. Eks. at man rammes af uheld, hvis en sort kat krydser ens vej, lige som det ofte fortælles, at hekse har katte som hjælpere. En udbredt myte i mange lande er, at katte har ni liv (i nogle andre lande syv eller seks); denne myte kan hænge sammen med kattens hurtighed og evne til at slippe væk fra farlige situationer samt deres evne til at overleve fald fra store højder.

(fra Wikipedia)

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar